VERLIEFD OP MEVROUW DE WIT – derde, herziene druk

Het succesvolle eerste boek van Ton Verlind is weer beschikbaar! Deze (derde) druk is in kleine oplage gedrukt en eerst helemaal door de wasstraat gehaald. En dat voor de gereduceerde prijs van 16,95!!

Te koop via je eigen boekhandel of via Bol.com

Er is in de afgelopen jaren namelijk nogal wat veranderd in hondenland en dat is alleen maar goed. Zo mag het D-woord niet meer uitgesproken worden (dominantie), want daar heeft macho Cesar Milan wel wat mee overdreven.

En toch heeft je hond leiding nodig. Dus nu we – gelukkig –  niet meer mogen ‘bazen’, is het zoeken naar hoe we dan wél met onze hond omgaan. En ook: hoe buig je ongewenst gedrag om en hoe krijg je een fijne hond die overal mee naar toe kan?

Met veel humor, empathie en nog veel meer liefde beschrijft Ton Verlind hoe de opvoeding van zijn (en ook mijn) Lumi is verlopen. 
Leuk en interessant aan Verliefd op mevrouw De Wit is dat je niet alleen leest hoe wij bij de opvoeding van onze Lumi al naar aan het zoeken waren naar de juiste weg, maar we waren ook betrokken bij opvoed-perikelen van andere bazen en honden. Lieten wij bij onze Lumi de touwtjes wel eens vieren omdat ze zo ontzettend lief was, dan wist ze daar wel raad mee en veroorloofde zij zich allerlei vrijheden waar wij dan weer niet zo blij mee waren,  en wij eigenlijk tegen onze natuur in, op moesten treden. Wij hadden soms nogal wat moeite een goede balans te vinden tussen liefdevol,  streng en consequent zijn.
Deze ervaringen zijn – met de kennis van nu (!)  verwerkt in deze druk. Inmiddels zijn we meer van de school goed en liefdevol opvoeden, en wordt er niet getraind, een paar handige dingetjes daargelaten. We hoeven nu maar een wenkbrauw op te trekken of ze weet wat de bedoeling is. Daar komt geen commando aan te pas. 

Naast de verhalen over Lumi lees je in het boek ook gesprekken en gedragstherapieen met vooraanstaande hondengedragsdeskundigen aan wiens lippen wij gehangen hebben en die voor heel veel nieuwe inzichten zorgden. Voor de ‘probleem-dvd’s ‘Desperate Dogs’ en ‘Gedraag Je!’ filmden we met Jeroen Oomen een aantal ingewikkelde maar veel voorkomende gedragsproblemen en -het belangrijkste- de oplossingen. De achtergronden hiervan worden ook fantastisch beschreven! Daar zitten wel wat eye-openers bij.

Al met al: een groot feest der herkenning, heel erg de moeite waard om dit boek te lezen. Je zal er van genieten!