VERLIEFD OP MEVROUW DE WIT – derde, herziene druk

Het succesvolle eerste boek van Ton Verlind is weer beschikbaar! (per 15 april, herziene druk en in beperkte oplage), ga hier naar de webshop.

Er is in de afgelopen jaren namelijk nogal wat veranderd in hondenland en dat is alleen maar goed. Zo mag het D-woord niet meer uitgesproken worden (dominantie), want daar heeft macho Cesar Milan wel wat mee overdreven.
En toch heeft je hond leiding nodig. Dus nu we – gelukkig –  niet meer mogen ‘bazen’, is het zoeken naar hoe we dan wél met onze hond omgaan. En ook: hoe buig je ongewenst gedrag om en hoe krijg je een fijne hond die overal mee naar toe kan?

Met veel humor, empathie en nog veel meer liefde beschrijft Ton Verlind hoe de opvoeding van zijn (en ook mijn) Lumi is verlopen. 
Leuk  en interessant aan Verliefd op mevrouw De Wit is dat je niet alleen leest hoe wij bij de opvoeding van onze Lumi al naar aan het zoeken waren naar de juiste weg, maar we waren ook betrokken naar opvoedperikelen van andere bazen en honden. Lieten wij bij onze Lumi de touwtjes wel eens vieren omdat ze zo ontzettend lief was, dan wist ze daar wel raad mee en veroorloofde zij zich allerlei vrijheden waar wij dan weer niet zo blij mee waren,  zodat wij op moesten treden. Wij hadden soms nogal wat moeite een goede balans te vinden tussen liefdevol,  streng en consequent zijn.

Naast de verhalen over Lumi lees je in het boek ook gesprekken en gedragstherapieen met vooraanstaande hondengedragsdeskundigen aan wiens lippen wij gehangen hebben en die voor heel veel nieuwe inzichten zorgden. Voor de ‘probleem-dvd’s ‘Desperate Dogs’ en ‘Gedraag Je!’ filmden we met Jeroen Oomen een aantal ingewikkelde maar veel voorkomende gedragsproblemen en -het belangrijkste- de oplossingen. De achtergronden hiervan worden ook fantastisch beschreven! Daar zitten ook nog wel wat eye-openers bij.

Al met al: een groot feest van herkenbaarheid, heel erg de moeite waard om ook dit boek te lezen! Je zal er van genieten!