Tips om vuurwerkstress te vermijden.

Hoe kun je zien dat je hond bang is?
Soms is het overduidelijk dat je hond bang is, maar vaak ook zijn de signalen zo subtiel, die moet je echt even weten. En nee, dit lijstje is niet volledig, maar een beginnetje. Het helpt enorm als je snel reageert en je hond weghaalt uit de situatie waar hij zich niet goed bij voelt. Je hond zal je dankbaar zijn en naar jou komen voor steun.

 

HELP JE HOND DE AVOND DOOR! MAAK SAMEN EEN VUURWERKDOOS!

*Weghouden van vuurwerk is natuurlijk tip nummer 1, voorkomen is beter dan genezen.

*Google op vuurwerkvrije hotels of huisjes, maar informeer dan ook of er geen carbid afgeschoten wordt. Dat is gebeurd!

*Een vuurwerkdoos maken is hier een groot succes, zie video. Als je hond heel erg in paniek is helpt dat niet meer.

*Voor medicatie: ga naar je dierenarts, (niet zomaar wat via internet bestellen!!) er zijn middelen die kunnen helpen, maar er zijn ook middelen die alleen de spieren slap maken. Dan ziet ie er relaxed uit maar in wezen is hij verlamd en kan hij zichzelf niet in veiligheid brengen. Dat is echt verschrikkelijk slecht!!!

*Er zijn homeopatische middelen die kunnen helpen, begin daar op tijd mee, die moet je misschien opbouwen. Ook weer via de (homeopatische) da.

*Er zijn essentiele olien die kunnen helpen, steek je licht op bij ‘anyanimal.nl’ voor een leverancier bij je in de buurt.

*Je kunt je hond helpen door hem te masseren, dat moet je even oefenen, vraag naar een masseur in de buurt via ‘kynomassage.nl’.

*Wat ook schijnt te helpen is ‘dog relaxing music’ opzetten. Zoek via YouTube en probeer vast even uit.

*MAAR BOVENAL; LAAT JE HOND HET NIET IN ZIJN EENTJE OPKNAPPEN! HIJ HEEFT JE NODIG.