Kinderen en honden

Het is kennelijk puppytijd! Ik krijg ontzettend veel opgetogen mailtjes van mensen die binnenkort hun pup op gaan halen. Gelukkig zijn dit mensen die zich goed voorbereiden. Mandjes, bandjes, dvd’s, boeken, hondenscholen worden uitgezocht; er is zoveel om je op te verheugen. Zonder nu een domper op al dit blije gevoel te willen zetten……mag ik iedereen er op wijzen dat je niet alleen je hond maar ook je kind op moet gaan voeden?
Dit fragment komt van de DVD Kind en Hond, die vol staat met tips en trucs, en ook als je al aan je zoveelste hond bezig bent, altijd goed om even weer scherp te zijn.
Overigens ook voor mensen met een kind en zonder hond!

Van de week zat ik in mijn favoriete plek in het bos aan de koffie (na wandeling hoor!!)toen er een hummeltje van een jaar of twee en een half met haar vader binnen kwam stormen. Er ligt daar naast de bar altijd een heel leuke hond, super aardig, rustig, geweldig opgevoed. De hond sliep. Het kindje liep helemaal verliefd naar de hond toe en valt hem op zn nek. Ik schrok me dood maar de vader vond dat ik me niet aan moest stellen :” ze kennen mekaar hoor, wij komen hier wel vaker”. Ik kon niet anders dan hem uitleggen dat de hond sliep, kon schrikken, en alleen al door zijn kop te draaien met zijn tanden, (het was een Rottweiler), precies op kind-hoogte, het meisje had kunnen verwonden. Dan had daar niets kwaads bij hoeven te zitten. Bovendien vind ik dat je een hond niet altijd en zomaar in zijn slaap hoeft te overvallen.
Gelukkig begreep hij mijn bezorgdheid en snapte hij wat er had kunnen gebeuren.

Hier is nog een voorbeeld van hoe het ook NET goed afliep