Geniet meer met een hond! Vervolg op Van Pup tot Puber

Een hond die goede, positieve aandacht krijgt en voldoende mentale uitdagingen kun je overal mee naar toe nemen. Hoe dat moet zie je op deze dvd. Het is wetenschappelijk bewezen, dat mensen die een hond hebben gelukkiger zijn en langer leven. Je hebt een maatje en je ontmoet andere mensen. Door op een positieve manier bezig zijn met je hond bouw je aan een bijzondere vertrouwensband. Ons advies: als je tijd hebt, neem een hond en doe er leuke dingen mee. HIER ga je meteen naar de WEBwinkel. Zie ook  onze dvd Pup tot Puber.

Inspiratie voor hondenliefhebbers

Deze DVD wilde ik ontzettend graag maken. Er is zoveel te genieten aan een hond, en er is zoveel te ontdekken! Ik heb geprobeerd alles wat ik de laatste jaren geleerd heb vast te leggen zodat je er van kan profiteren en er nieuwe inspiratie uit kan halen.    

 

 

 

 

Prof. dr. Bob Smalhout Activiteit is de essentie van het leven, zegt Prof.dr. Bob Smalhout. Hij heeft zijn leven lang honden gehad. Met een hond beweeg je op een natuurlijke, gezonde manier, en iedere dag. En je blijft mentaal ook fit! De professor was een echt hondenmens. Hij had een heel bijzondere manier waarop hij met zijn honden omging. 

Handige tips Een van de meest gerenommeerde hondengedragstherapeuten van ons land, Nicky Gootjes geeft antwoord op alle mogelijk praktische vragen. Welk ras kies je? Neem je een oudere hond of een pup? Wat doe je bij ziekte, dagje weg, vakanties? Is een uitlaatservice een goed idee? Wat heeft een hond nodig, hoeveel tijd kost het, hoe voed ik hem goed op, hoe voorkom ik moeilijkheden?

Ninette met haar pups Ninette Haitsma, hondeninstructeur en labradorspecialist laat zien hoe het er bij een goede fokker aan toe gaat. Waarom moet je echt bij een goede fokker kopen en nooit in een opwelling via internet zomaar ergens? En hoe kun je zaken vast regelen voor als je persoonlijke omstandigheden veranderen?  Kun je trouwens volle dagen werken?

 

 

Sport en Spel Samen met je hond dingen doen, zegt Loes van den Bogaard, hondengedragsdeskundige van het eerste uur en levensgenieter. Je hond zijn leven lang ook mentale uitdagingen bieden. Je moet zijn leven interessant houden. En daarvoor hoef je niet per se naar buiten. Leer hem bijvoorbeeld opruimen! Doet ie ook wat voor de kost.

 

 

Lekker ‘werken’ met je hond Op sommige jachthondenscholen kun je ook met een niet-jachthond terecht. Jachttraining is een fantastische manier om op een positieve manier in de vrije natuur lekker met je hond te werken. Dan kun je je hond ook al je aandacht geven en groeit de band. “Want”, zegt trainer Rudi Meijjer, “honden moeten wel werken voor de kost. Honden die om niets steeds aandacht krijgen, worden vaak vervelende honden die voor problemen gaan zorgen”.  Hoe vaak zeg je niet tegen je hond zegt hoe lief en knap die is, zonder dat hij er iets voor doet? 😉

 

 

Wandelen en spelletjes Gewoon alleen uitlaten is niet genoeg voor een hond. 
Nicky Gootjes laat zien hoe je met je hond echt sámen wandelt en speelt. Samen spelen, zegt Nicky, elkaar nodig hebben, dat is belangrijk voor een goede band. Zorg dat jíj het meest interessant bent voor je hond, dan gaat ie ook geen rottige dingen doen.  Hoe bescherm je je hond als pup zodat ie goed socialiseert, en hoe voed je hem goed op, zodat ie overal mee naar toe kan? Honden zijn ooit gefokt om voor de mensen te werken, samen wat te doen, maar nu vervelen ze zich vaak kapot.  

 

 

Hoera! We hebben een pup! Tonneke en haar gezin waren vergeten hoeveel werk een pup was! Hun oude hond was altijd rustig, maar Drentse Patrijshond Hunter laat zich niet zo simpel iets zeggen. Ninette geeft spoedles opvoeden. Nu vast dingen niet goed vinden die straks ook niet leuk zijn. Hoe leert Hunter af van het aanrecht te pikken? En hoe leert ie af keihard te bijten en zijn baasjes lastig te vallen als ze even rustig zitten?