Gedraag Je!

Gedraag je! het vervolg op de succesvolle dvd Desperate Dogs, gaat nét weer wat dieper op de zaken in. Op Desperate Dogs liet Jeroen Oomen al zien hoe hij problemen succesvol aanpakt. Op deze dvd wordt nog meer duidelijk dat deze methode geschikt is voor praktisch ieder probleem en praktisch iedere hond. Binnen een paar dagen zie je al verandering in het gedrag van je hond.

Ga hier naar de WEBWINKEL .

Diesel is een dictatortje
In korte tijd krijg ik steeds paniekeriger mailtjes van Anne. Het huilen staat haar nader dan het lachen. Haar lieveling Diesel ontpopt zich steeds erger tot een agressief monstertje dat gromt, uitvalt en bijt.

 

 

Hij is een echte macho. Trekt aan de riem, kan absoluut niet los, luistert niet, er is eigenlijk zo niks aan..

 

 

Hij zal ten eerste gecastreerd moeten worden. Tegelijkertijd gaan de eigenaren een heropvoedingstraject in met Diesel en moeten zij zich alle drie consequent aan strenge regels houden.

 

 

Onder de bezielende leiding van Jeroen en zijn enthousiaste aansporingen wordt er intensief met Diesel gewerkt.

 

Diesel gaat onder het mes
Van dierenarts Anne-Marie van Langerhuizen van DAP Breukelen mogen we de castratie filmen. Met gemengde gevoelens, maar het was toch interessant om mee te maken en uitleg te krijgen.

Anne en Diesel oefenen intensief met Jeroen Oomen. Er gaan heel wat dingen veranderen.

 

 

Ook moet Diesel nu gaan werken voor zijn voer.

 

 

Diesel is een totaal andere hond geworden. Zijn gedrag is op heel veel verschillende vlakken aangepakt. En daardoor is zijn hele gedrag langzaam maar zeker veranderd.  Zo loopt hij nu gezellig mee op straat en gaat hij keurig uit zichzelf  in zijn mand als de bel gaat.

 

 

Saar
is een pittige Cairn Terriër van 5 jaar. Sinds de komst van Mirthe, nu anderhalf, maar vooral sinds een vervelend voorval tussen Saar en een andere hond, heeft Marja het moeilijk met haar hond. Ze is het vertrouwen in Saar kwijt en ze ziet het tussen haar hond en haar dochtertje ook nog een keer mis gaan. Ze vraagt zich af of het voor iedereen niet beter zou zijn als ze haar hondje zou laten herplaatsen………..Een dankbare case voor honden- en ménsencoach Jeroen Oomen.

 

 

Maar Jeroen Oomen weet als geen ander dat het probleem meestal bij de baas zit, en niet zo zeer bij de hond. Hier komen zijn kwaliteiten als mensencoach goed van pas.

 

 

Saar is geen agressieve hond, ziet Jeroen Oomen. Maar er moet wel wat veranderen. De grootste verandering moet komen van Marja. Niet alleen moet zij Saar leiding geven, maar ook haar dochtertje Mirthe.

 

 

Marja gaat hard aan de slag, investeert veel tijd en werk en moeite. Als we een paar weken later terugkomen is ze – terecht – heel trots. Er is zoveel veranderd. Saar luistert! 

 

 

Daisy is een killer – Het probleem
Thuis de rust en lievigheid zelve…..een droomhond noemen ze Daisy, deze prachtige Duitse herder van drie. Maar buiten verandert ze in een killer. Daar heeft ze alleen oog voor andere honden die het allemaal moeten ontgelden. Daisy kan niet normaal uitgelaten worden. Van wandelen in het bos is helemaal geen sprake. Met dit gedrag is Daisy ook niet welkom op de hondenschool.

 

 

 

Om Daisy enigszins in bedwang te houden draagt zij een slipketting. Wat doet dat met een hond? Jeroen Oomen gaat met Joop en Daisy
de straat op om het gedrag te observeren.

 

 

Jeroen Oomen legt uit waarom Daisy geholpen zal zijn met een goede begeleiding en een passend aangemeten Gentle Leader.
Gebruik nooit een Gentle Leader zonder professionele begeleiding van een gedragstherapeut!!!

 

 

Daisy leert zich gedragen
Jeroen moet alle zeilen bijzetten om Joop en Martina weer zelfvertrouwen te geven.Want waarom valt Daisy eigenlijk uit?

 

 

De bazen moeten de leiding dus op zich nemen. Consequent en duidelijk zijn klinkt gemakkelijk maar is het zeker niet. Er wordt veel getraind op de hondenschool van Jeroen Oomen en zijn vrouw Debby. Met kleine stapjes verandert het gedrag van hond én bazen! de buurthonden helpen bij de training…

 

 

Daisy leert op haar baas te letten en andere honden te negeren. Nu loopt Daisy zelfs vlak langs een poes, die in het zonnetje zit op straat, en er gebeurt een klein wondertje…..