Een nieuwe pup? Waar begin je aan?

 

Lumi2015 stond voor ons een beetje in het kader van afscheid. Eind augustus hebben we onze Lumi in moeten laten slapen. Ze is ruim 11,5 geworden. Veel te vroeg, altijd te vroeg.  ’s Ochtends deden we altijd nog een rondje met haar waar we erg van genoten, maar de rest van de dag had ze zo’n pijn… Ik geloof niet dat ik ooit zo’n verdriet en pijn gehad heb. Wat een gemis.  Mijn man Ton en zijn zoon, cameraman Martijn Verlind, maakten van een van onze laatste wandelingetjes een prachtig filmpje. Ik moet er iedere keer om huilen maar het is ook zo fijn om te hebben.  Lieve Lumi, also known as Mevrouw de Wit. Voor altijd in ons hart.

 

 

Logo-BultersMekke We konden meteen onze tanden zetten in een heel mooie opdracht. Afleiding helpt, zeker als je zulke fantastische verhalen mag vertellen. Voor Stichting BultersMekke maken we een serie portretten van allerlei assistentiehonden die de meest uiteenlopende soorten werk doen. Voor hulp bij epilepsie, voor blinden en slechtzienden,  mensen in een rolstoel, bij autisme, psychiatrische hulp, PTSS, etcetera. Er zijn nogal wat verschillen met de grotere, bekendere instituten. Daar krijg je bijvoorbeeld een kant en klare hond toegewezen, die je ook weer wordt afgenomen.  Bij BM kopen hulpvragers hun eigen hond. Van windhond tot chihuahua, van labrador tot herder. Die komt vanaf dag 1 in huis en blijft daar ook. Er komen geen pleeggezinnen, geen kennels aan te pas. De kosten zijn dus ook vele malen lager.  BM-kliënten zijn vaak n beetje eigenwijze types, die heel graag zoveel mogelijk zelf willen doen! 😉 Zij vertellen ons dat het feit dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun hond hen ook mentaal enorm sterk maakt.  De coaches van BultersMekke komen thuis bij de kliënten en leiden de teams daar op. De band tussen hond en mens wordt zo optimaal. De honden leren geen dingen die de eigenaar niet nodig heeft, en de opleiding is echt een op een.  De serie portretten is nog niet klaar maar je kunt hier vast kennismaken met Emilie en haar Mikayla, die de eerste psychiatrische hulphond van Nederland was.

 

 

Assistentiehonden voor PTSS, epilepsie, psychiatrie e.d. worden niet vergoed. Je kunt een BultersMekke team ‘adopteren’ of gewoon een donatie doen. Hoeft heus niet per se veel te zijn. En je kunt iemand een leven geven. Zo simpel is het. 

We misten onze Lumi, vooral als individu, we misten onze routine, we misten het lopen, we misten het buiten zijn, we misten de ergernis over al die witte haren op je kleren, we misten al die keren dat we om haar moesten lachen of dat ze ons versteld deed staan, we misten………..een hond. Dus na een tijdje ging ik eens rondvragen, op de site van de ZWHVN rasvereniging kijken en besloten we te doen wat ik altijd met klem aanraad: naar een stuk of 6 fokkers te gaan kijken naar a.s. moederhonden. Zonder pups, want ja, die zijn altijd leuk! Zo zie je de verschillen en wat je wel en niet wilt. En toen klopte opeens alles. Bij Misthy’s Friends.Een moederhond die zo stabiel is….. om jaloers op te worden! En mooi en lief en verstandig ook nog. Met wat andere vacht en uitstraling dan Lumi, een tikje lichtvoetiger type, precies waar ik behoefte aan heb. Ondanks nog 5 andere honden over de vloer, was daar rust in huis, de honden waren vrij, vrolijk en zochten contact….. Verliefd. Een van deze  knorrepotjes wordt het dus straks! We gaan regelmatig kleine nieuwe filmpjes maken. Als je je abonneert op onsDogtime-logo-mail-copy kopie Dogtime Televisiekanaal dan krijg je vanzelf een seintje en kun je ons volgen.   ‘Waar beginnen jullie aan?’ vroeg een kennis ons van de week. Ik geef eerlijk toe dat ik het best wat vond hebben om niet per se op de klok te hoeven kijken om voor de hond naar huis te hoeven, ik noem maar wat. En op die pijn van het verlies zit ik ook niet nog een keer te wachten. Maar ja, dan kun je wel ophouden met leven….toch? Dus ja, we beginnen er weer aan!

 

Ik ga mijn eigen dvd’s trouwens nog een keer goed bestuderen. Kijken wat ik dit keer echt anders en beter kan doen. En ik kan het Dagboekje dat bij Van Pup tot Puber zit ook vast een beetje invullen……….want…….

IMG_8862Dagboekje                  

Suzie LeBlanc………….ons nieuwe witje gaat namelijk Suzie heten! Naar mijn ontzettend leuke, lieve, mooie, prachtig zingende Canadese vriendin Suzie LeBlanc. ‘I’ll be honoured!’ zei ze toen ik haar vroeg of het goed was. Krijgen we toch weer een beetje een Mevrouw de Wit!