Rottweiler

Niet bepaald voor beginners, de Rottweiler. Speels, zelfverzekerd, betrouwbaar, eerlijk en fysiek en mentaal sterk….het gaat allemaal op voor deze stoere binken. logo
De rasvereniging nam dit initiatief om door middel van deze dvd (toekomstige) eigenaren en hondenliefhebbers voor te lichten. Kennelijk lukt dit ook, want de Rottweiler dvd is een van onze absolute bestsellers.

Catherine Keyl
images-1“Gewoon” consequent zijn is hartstikke moeilijk, ondervond Catherine Keyl toen ze met haar Toetie op puppycursus ging. “Ik werd enorm met mezelf geconfronteerd”, zegt ze nu, jaren later. “Die hond werd niet opgevoed, maar ik! Het is een schat maar je moet altijd op blijven letten dat ze écht doet wat je haar vraagt”.  

 

Frans met Macho Mike, Jan met Cliff  Twee gepassioneerde Rottweiler eigenaren vertellen over hun honden. Hoe strikt moet je zijn?  Als je wilt weten wat consequent en positief opvoeden is dan zie je dat hier. Mike en Cliff zijn behoorlijk imposante types. Maar als je ze leert kennen dan geldt voor allebei: het ergste dat je kan overkomen is, dat ze je dood likken ! 

 

Pakwerk: Uitleg en training

Naast speuren en appel het meest spectaculaire onderdeel van de IPO. Frans Bos en Macho Mike trainen voor de wereldkampioenschappen. Boor je met pakwerk een bron van agressie aan of is het een heerlijk spel? Mario Montes Klaver, die de Rottweiler werkgroep Flevoland in Almere leidt, legt uit hoe het werkt. 

 

 

Bij de fokker en Jeroen Oomen doet een puppytest

Met 7 weken worden de pups van fokker Dukes of Joy gechipt. Zo weet je dat de stamboom echt hoort bij de hond die je aanschaft en is je hond altijd te traceren. Deskundige Jeroen Oomen,  (ook op de dvd’s Desperate Dogs en Gedraag je!) komt een puppytest afnemen en wij staan verbaasd over hoe duidelijk je nu al karakterverschillen ziet! 

Socialiseren van Bhody Hoog tijd voor het allerbelangrijkste: de socialisatie goed ter hand nemen om problemen later te voorkomen. Het klinkt heel simpel: aandacht voor de baas en niet voor langs rennende kinderen, honden, paarden, brommers, auto’s…….  Als we ons hier allemaal aan zouden houden zouden er helemaal geen hondenproblemen zijn.  

 

 

Verslag van de Wereldkampioenschappen IPO

De Rottweiler in zijn element: aan het werk! Speuren, appél en pakwerk, de beste van de wereld. Mede door het geweldige, professionele commentaar van Joep Selders, die naast me kwam zitten en uitlegde wat we zagen, begreep ik nu eindelijk echt wat het pakwerk inhoudt en hoe de honden het ervaren.  

 

 

One thought on “Rottweiler

Comments are closed.