De Labrador Retriever

Niet voor niets een van de meest populaire rassen. Een hond die het verdient om te mogen doen waar hij goed in is.

Duur van de dvd is twee uur.
Inhoud o.a.:

  • Bij de fokker

Astrid Veldhuizen is een ervaren en gepassioneerde fokster van Labradors. Zij heeft af en toe een nestje, dat opgroeit in optimale omstandigheden. Maar dat moet ook, want de basis voor een goede hond wordt in de eerste paar weken gelegd. Waar moet je op letten als u een fokker gaat zoeken?

 

 

  • Bij Bo thuis 

Bo is nu twee weken thuis. De familie heeft al veel vragen. Bo vindt het heerlijk met de kinderen te spelen, (en omgekeerd), maar hij zet zijn scherpe tandjes in de kleine beentjes van de jongste…  Wat Bo moet leren is zelfbeheersing.

 

 

  • Puppy jachttraining

Naast de gewone gehoorzaamheidstraining (zie dvd Van Pup tot Puber), is het enorm leuk voor hond en nieuwe baas om jachttraining te gaan doen. Retreive betekent ophalen. Daar is deze hond voor gefokt. Zo klein als ze zijn: ze  apporteren  al als de beste.

  • Zwemles voor puppies

Labradors zwemmen fantastisch. Met zijn dubbele vacht en zwemvliezen zwom hij al in Labrador (bij New Foundland), zonder problemen in het ijswater om de netten van de vissers uit het water te halen. Maar ook zwemmen moet je leren.

 

 

 

  • Jachttraining

voor volwassen honden Alleen wandelen is niet genoeg. Een hond wil met je samenwerken. Hij wacht rustig maar alert tot hij toestemming krijgt om het wild (of de dummy) te zoeken. Hij steekt de plas over en rent dwars door bramenstruiken, om het apport snel en ongehavend naar de baas terug te brengen.