De Jack & Parson Russell Terriër

Ontzettend populair en echt om van te houden:
de Jack Russell en zijn grotere broertje de Parson Russell Terriër.
Vrolijke, onvermoeibaar makkertjes, van een lekker formaat, die echt alles leuk vinden.

 

Deze dvd duurt twee uur. Uit de inhoud:

Een goede fokker is heel intensief met haar pups bezig. Bij Cintha Swalue, zagen we wat positieve aandacht doet met zo’n kleintje. 
Bij  Kennel Van de Gudumholm, vonden we Nanneke en Daniël, die een pupje kwamen halen. In beide kennels groeien de pups op met broertjes en zusjes, moeders, tantes en ooms, er wordt gestofzuigd, er komt allerlei bezoek, ze gaan met de auto mee, dit soort dingen is enorm belangrijk.

 

.

 

Diesel krijgt thuis les van Ninette
Diesel bleek na een week al goed gewend te zijn aan haar nieuwe huis. Het doorslapen was nog wel een probleem, maar ze liep lekker vrij te spelen en haar nieuwe baasjes waren tot over hun oren verliefd.

 

 

 

 

Jonge hondendag
Op de clubmatch legt de keurmeester uit waarom Jack Russells écht geen kromme pootjes mogen hebben, en aan welke eisen een goed hondje moet voldoen. Dat gaat om het uiterlijk, maar ook om gezondheid en karakter.

De raskenmerken en de Jack Russellrace
Ben Breuer heeft een jachthondenschool. Van deze kenner uit de praktijk horen we : wat is eigenlijk het verschil tussen de Jack- en de Parson Russell? Waarvoor werden ze oorspronkelijk gefokt? Wat is hun karakter en waarom zijn het nog steeds échte werkhonden?
En we waren bij een Jack Russell race!

Op vossenjacht
Ben Breuer heeft op zijn terrein een ondergrondse vossenburcht nagebouwd, waar Jack en Parson Russells zich uit kunnen leven.  Je ziet hoe Badger er maar geen genoeg van kan krijgen: een echte terrïer geeft niet op!Het jagen op levende vossen is overigens niet toegestaan.

 

 

Zweetspoor volgen
Op een prachtige zaterdagochtend stonden wij in een bos in Amerongen tussen enthousiaste Parson Russell-eigenaren, die vanuit het hele land kwamen trainen. Dat doen ze eens in de 4, 5 weken. Russell Terriërs zijn erg geschikt om een zweetspoor te volgen. Ze zijn intelligent, geven niet op, fanatiek en onvermoeibaar.  

 

.

 

Flyball en behendigheid
Voor meer huis-, tuin- en keukengebruik zijn natuurlijk Flyball en Behendigheid  leuke sporten om met je hondje te doen. Overal in het land zijn goede kynologenclubs en je Russell zal je dankbaar zijn! Het is echt teamwork. De leukste hond van de wereld, zegt Wilma.

 

 

Doggydance
Brigitte van Gestel traint blindengeleidehonden. Ze is ook kampioen obedience en doggydance. Brigitte legt stap voor stap uit hoe je thuis met doggydance kunt beginnen. Heel geschikt als je geen tijd hebt voor ’n lange wandeling, als je hond aandacht wil of de kinderen wat met de hond willen doen.

 

 

Frisbee voor gevorderden
Deze Russell gaat ervoor: hij vliegt door de lucht om de frisbee te pakken. Maar, als échte eigenwijze terrier, doet ie ook graag waar die zélf zin in heeft…

 

.