Je eigen assistentiehond opleiden met de BultersMekke Methode

Een assistentiehond geeft leven. Niet meer en niet minder.
Doordat BultersMekke je helpt je eigen hond vanaf pup thuis zelf op te voeden, is de band tussen mens en hond vele malen beter. De opleiding is omgekeerd evenredig vele malen goedkoper. 
Servie kwam jaren niet buiten huis, sloot zich op in zijn eigen kamer en miste veel te veel van het opgroeien van zijn kinderen. Piroska had eigenlijk geen leven, zegt ze zelf, totdat ze Franka kreeg en nu gaat zij er met haar assistentiehond met de auto op uit, tot aan Zweden aan toe! John tekent ieder jaar bij omdat hij voor hond Daan wil zorgen. Marit kan wel eens een uurtje alleen zijn, wat onmogelijk is zonder King. Snow van Melanie waarschuwt haar tijdig zodat ze bijeen epilepsieaanval bijvoorbeeld niet op een punt van de tafel terechtkomt en vanwege haar aandoening alles en nog wat uit de kom schiet en ze naar het ziekenhuis moet. 
Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kijk zelf maar en als je wilt helpen, dan is ieder bedrag meer dan welkom
Dogtime maakte met veel liefde en plezier portretten van eigenwijze mensen en hun assistentiehond.

Maak kennis met de moderne methode van opvoeden en trainen van assistentiehonden.
Goed beschouwd kun je je niet voorstellen dat het nog op een andere manier gebeurt.  Erika Bulters en Joop Mekke, al gepokt en gemazeld in het vak,  begonnen ruim zeven jaar geleden met hun eigen methode assistentiehonden op te leiden, en wel vanaf de eerste puppydag samen met de eigenaar. Geen pleeggezinnen, geen kennels, de hond is en blijft van de eigenaar. 
BM logoDe cursist wordt thuis begeleid door een vaste coach van BultersMekke, en zo wordt de hond vaardigheden aangeleerd waar de cursist behoefte aan heeft.
Als je zelf weet wat het is om een hond te hebben dan snap je wel dat dit voor een hond veel prettiger is. Dat hij niet na zijn eerste jaar, dan na acht maanden weer en dan als hij acht, negen jaar oud is, steeds moet verkassen. En dat er op deze manier een hechtere band ontstaat tussen baas en hond, lijkt me duidelijk.  
En bovendien, zeker niet in de laatste plaats, Bulters en Mekke hebben nauwelijks overhead, geen kantoren, trainingslokaties en dergelijke, dus de kosten voor de opleiding van een assistentiehond zijn echt vele, vele, vele malen lager!

Wij hebben van verschillende soorten werk dat assistentiehonden doen, films gemaakt. Van een blindengeleidehond, een hond die handen en voeten is voor iemand met een hoge dwarslaesie, een hond die voor epilepsie-aanvallen waarschuwt, steun en toeverlaat is bij psychiatrische problemen, bij autisme enz. Iedere hond en iedere baas heeft een bijzonder verhaal. 

Er zijn ook langere versies van deze portretten, ze staan op ons Dogtime Televisiekanaal. Verwonder je en geniet er van. 
En als je wat wilt doen, kun je BultersMekke een donatie geven. Structureel of eenmalig, alle beetjes helpen.