Aandacht maakt alles mooier, zegt Ikea.

img_2176Het is nu steeds nog heerlijk weer, maar de dagen worden snel korter. Ik kan zelf niet zo goed tegen koud en nat, dus eerlijk gezegd heb ik de neiging om de uitlaatrondjes ook wat korter te maken. En het laat-in-de-middag-rondje door het bos laat ik graag aan mijn man over omdat ik dan liever thuis ga zitten tutten met een boek of aan het eten begin. Niet zo goed als dat structureel wordt voor de komende maanden. Niet voor mij en de conditie maar ook niet zo leuk voor de hond, want die wil de club graag compleet hebben.

Herkenbaar? Vast wel!

 

 

dsc_0041Wat ik in deze tijd van het jaar dus doe is haar wat vaker meenemen naar gewone dingen. Naar de brievenbus, de krant ophalen, haar een taakje geven bij het bladeren harken, even een snel kopje koffie bij een vriendin, mee naar de supermarkt (dan blijft ze weliswaar in de auto zitten maar dan kan ze een beetje om zich heen kijken en dat vindt ze toch gewoon leuk), dat soort dingen.
Als je er bij stil staat hoe vaak je eigenlijk je hond voor eventjes thuis laat omdat dat sneller of gemakkelijker zou zijn, dan merk je ook hoe vaak je hem eigenlijk best wel mee kan nemen. 

 

Reken nu eens eerlijk uit hoeveel van de 24 uur per dag je nu echt serieus bezig bent met je hond of hem of haar bewust ergens bij betrekt. Turven. Dan schrik je! Ook ik hoor. En dat kan beter, met weinig moeite.
Aandacht maakt alles mooier, zegt Ikea, en dat geldt hier ook. Want een rondje lopen en aan je mobiel hangen reken ik dan niet als aandacht. Dat is alleen luchten.

dvd-geniet-meer-met-een-hondAlles wat je met je hond samen kan doen, moet je samen doen, zegt hondengedragsdeskundige van het eerst uur, Loes van den Bogaard. Loes is de grondlegger van de kynologie in Nederland en niet meer zo jong dat ze nog uren en uren kan lopen. Ik heb zo veel van haar geleerd!
Dit is een fragment van Geniet meer met een Hond. Een van mijn favoriete dvd’s, omdat ik zo graag wil dat mensen niet alleen aan een hond denken in termen van ‘hoeveel keer per dag moet ie uit?’, maar er echt aan toe zijn om tijd en energie en aandacht aan hun hond te schenken. En dat dat ontzettend leuk is en almaar leuker wordt zie je wel aan dit fragment. En zo zijn er nog veel meer tips op deze dvd, waar je veel aan hebt. 
En als je de smaak van het samen-doen te pakken hebt, kun je met Tips & Tricks ook lekker aan de slag!
Veel plezier!
dvd-tips-en-tricks